måndag 28 oktober 2013

SOCKER&BARN

Socker. Det eviga pratet om socker.
Mini är snart 2,5 år och får inte lördagsgodis. Det finns inte på tapeten. Vad ska en sån liten människa med lösgodis till? Om du läser vad godis innehåller så är det ju knappt att man vill äta det själv..Så varför skulle man vilja ge det till sina barn? Det är ju BARA skit i godis.
Glass någon gång ibland & om vi bakar.. Då är det okej..Men inte varje dag & absolut inte när det blir tjat om det. Varför tror ni att godis är så vanligt bland små barn? Och om kidsen får saft varje dag till lunch/middag så är det klart att dom inte väljer vatten till maten nästa dag(?!).. Eller?

Man kan ju faktiskt göra eget godis.. Det finns ju massa goda saker man kan göra med frukt tex. 
Men att kidsen ska få proppa i sig mängder godis varje vecka... det förstår jag Ikke.
Eller chips.. har du läst vad chips innehåller!? Fanken om jag käkar chips vaknar jag på natten av att jag är såå sjukt törstig. Hur kan det vara bra? Alla konstiga fetter som chips innehåller.. Gör egna chips istället!?
Mycket bättre & Mycket godare. Skit i "Quick fixen" nu... Skit i godiset & chipsen. Socker är bannemej en drog. Du blir beroende. P U N K T.

1 kommentar:

Saras liv sa...

Hårda ord! ;-) här hemma känns det som att vi har en bra balans med sockret än så länge, tuva gillar inte kolsyra och inte så mycket godis heller, en tablettask bjuder hon mest bort... Så det löser sig liksom av sig själv, men vi brukar ha fredagsmys hela familjen framför en film och då brukar det bli lite gott i form av choklad, chips eller popcorn. Men det är ju inga mängder som slukas, så jag känner att det är helt ok med det. :-)